čišćenje laptopa veritas niš

U ČEMU JE PROBLEM?

Mnogo vas nam se javilo sa problemom delimičnog odsustva slike sa ekrana laptopa ili pak sa iscrtanim greškama po ekranu. U čemu je problem? Čišćenje laptopa je ključno za rešavanje problema.

Ovim savetom možete znatno produžiti vek svakog laptopa ili ga čak spasiti od ozbiljnijeg kvara.

Dakle problem se krije u nagomilanoj prašini u sistemu za ventilaciju. Prilikom hlađenja laptop kroz sopstveni sistem za ventilaciju usisava vazduh iz okruženja, (neretko je pojava ovog problema u gradovima zbog velike količine zagađenosti prašinom u vazduhu) dalje sledeći u nizu uzročnik jeste sama pokretnost mini računara, svi volimo da gledamo film ušuškani u krevetu, fotelji ili na udobnoj stolici koja u svom tapacirungu sadrži mnoštvo sitnih dlačica, grinja i prašine koja lako dospeva kroz ventilacioni otvor do bakarnih rebara hladnjaka.

Duvanski dim takođe negativno utiče na rad laptopa. On sadrži katran koji se lepi za kuler na koji se dodatno hvata prašina, čime se usporava funkcija hlađenja.

Tako taložena prašina vremenom sve više “guši” naš laptop a to posredno vodi ka pregrevanju kako procesora tako i grafičkog čipa grafičke kartice.

Ukoliko redovno i preventivno ne održavamo laptop problem može postati sve ozbiljniji i lako može doći do potpunog kvara. Ovakva vrsta kvarova može biti vrlo kompleksna i prouzrokovati dodatne probleme poput usporenog rada (CPU spusta takt rada da bi se rashladio) i stradanje komponenti na ploči usled pregrevanja.
Sve ovo je moguće vrlo jednostavmo sprečiti. Redovnim čišćenjem ili servisiranjem u proverenom servisu (ukoliko niste sigurni da to možete sami odraditi).

Imajte na umu da se prašina ne vidi sa spoljne strane i da je neophodno otvaranje radi detaljnog otklanjanja prašine.

Preporučuje se čišćenje jednom u šest meseci, eventualno godišnje (ukoliko laptop nije izložen prevelikoj prašini i duvanskom dimu). Ovim ste potpuno sigurni da vas laptop neće izneveriti.

pre-i-posle-ciscenja-kulera-veritas-nis

Čišćenje laptopa obično traje oko 1 sat. Na nekim modelima je potrebno i manje (ukoliko laptop ima poklopac za lakši pristup kuleru).

Sve će vam biti jasnije kada pogledate video snimak.

MENI SE ŽURI! 
Nema problema, dođite u naš servis lično, naše ljubazno i stručno osoblje će vam dati mogućnost hitnog slučaja. (dodatno se nalaćuje)

 

Kao nagradu o poseti sajtu, prvih 5 koji nam se jave dobiće gratis čišćenje laptopa u našem servisu !

 

Kako očistiti ekran proizvodima za domaćinstvo možete pogledati ovde.

Ostale informacije oko preventivnih kvarova možete dobiti besplatno pozivom na naš kontakt centar Javite se odmah i zakažite prvi slobodan termin.

Pišite nam

Pošaljite nam poruku a mi ćemo vam ubrzo dati odgovor