prodaja računara

5 saveta za kupovinu laptopa

Ako planirate skoriju kupovinu laptopa, naš savet za kupovinu laptopa koji bi mogao da vam pomogne pri izboru sledi:

 

#1  Prvo, najbitniji korak je da računar planirate u skladu sa vašim potrebama, idealno uzimajući u obzir potrebe nekoliko godina unapred. Razlike u konfiguracijama i cenama su značajne ako se računar kupuje za klasično kućno korišćenje (internet, društvene mreže, gledanje filmova i slika, povremeni rad u wordu i excelu), za programiranje, arhitekturu, dizajn ili za igranje zahtevnih igrica. Dobro se raspitajte u prodavnicama računara koje su optimalne konfiguracije za vaše potrebe. Fokus je na pouzdanoj matičnoj ploči, količini radne memorije (RAM), tipu procesora, tipu grafičke kartice, količini i tipu skladišnog prostora (HD, SD ili kombinacija) kao i mogućnosti kasnije nadogradnje.

 

#2  Napravite uži izbor u skladu sa opcijama trenutno dostupnim na tržištu. Prednost uvek dajte gotovim, proverenim brendovima i konfiguracijama u odnosu na one koje se sklapaju od kupljenih delova. Gotove konfiguracije su već testirane i provereno rade u praksi jer su komponente međusobnmo kompatibilne.

 

#3  Obratite pažnju na dužinu garancije i dajte prednost računarima koji imaju duži garantni rok. Najveći broj računara ima garanciju od dve godine ali ima i onih koji se nude sa 3 god.

 

#4  Proverite kako se raklamira računar u slučaju kvara i gde. Neretko se dešava da vas prodavci usmeravaju na servise koji su u drugim gradovima a to može biti ozbiljan problem koji vaš servis može produžiti za nekoliko dana i neretko nekoliko nedelja.

 

#5  I konačno, napravite izbor u skladu sa raspoloživim novcem.

 

Nadamo se da smo bar malo pomogli u izboru i srećno!!!

 

Savetujemo vam da pogledate kako ostvariti dodatni nivo podrške kupovinom računara ovde.

Pišite nam

Pošaljite nam poruku a mi ćemo vam ubrzo dati odgovor