ccna ccnp logo

Cisco CCNA se smatra jednim od najznačajnijih sertifikata za mnoge kompanije koje sve više svoju sigurnost poveravaju Cisco uređajima. CCNA sertifikat je prvi korak za sticanje drugih Cisco sertifikacija. Mnogi kandidati teže da dobiju CCNA sertifikat kako bi proširili svoje znanje u oblasti rutiranja, TCP/IP mreža, rešavali probleme konekcija ka hostovima, radili na Cisco switch-evima i router–ima, pravili backup i restore konfiguracione datoteke i upravljali mrežnom opremom. Na CCNA kursu pored velikog teorijskog znanja, koje je neophodno da bi se upravljalo CISCO opremom, steći ćete i veliko praktično znanje jer smo Vam omogućili da praktične vežbe izvodite na najsavremenijoj CISCO opremi u edukativnom centru u Nišu.

Prema podacima američkog Zavoda za statistiku rada (BLS), očekuje se povećanje zaposlenosti za 12% od 2012-2022 za tehničare za umrežavanje i administratore mrežnih sistema.

Prema Robert Half Technology-u, stručnjaci za umrežavanje sa Cisco mrežnim administrativnim veštinama mogu očekivati ​​da zarađuju 9% vise iznad prosečnih zarada u industriji.

Nakon obuke sledi polaganje za sertifikat.

 

Za sticanje CCNA sertifikata neophodno je položiti:

  • 200-125 – Cisco Certified Network Associate

 

Za sertifikat CCNP potrebno je položiti tri ispita:

  • 300-101 ROUTE – Implementing Cisco IP Routing
  • 300-115 SWITCH – Implementing Cisco IP Switched Networks
  • 300-135 TSHOOT– Troubleshooting and Maintaining Cisco IP Networks

Pišite nam

Pošaljite nam poruku a mi ćemo vam ubrzo dati odgovor